Aktiviteter

Oversigt over aktiviteter på Skive Friplejehjem:

Hver mandag kommer en af vores frivillige, og der gøres gymnastik, så sveden springer på panden. Der sættes godt gang i muskler, led og især lattermusklen bliver rørt, når øvelserne udføres. Derefter er kaffen tiltrængt, så vi samles til fælles kaffebord.

Første mandag i måneden er der bankospil til stor glæde for alle. Frivillige afholder spillet om aftenen, og der er rigtig mange flotte sponsorerede gaver. Det er en aften alle glæder sig til, og det er en stor succes.

En til to formiddage hver uge tilbydes gåture, cykelture eller en tur i vores richauw. Vi har en fantastisk natur omkring plejehjemmet, hvor der gåes ture og ellers kører cykelpiloterne også gerne til by, skov og fjord.

Hver anden tirsdag eftermiddag synger og spiller vi sammen i pejsestuen. Kirsten, vores dirigent, fortæller om de nøje udvalgte sange. De fortællinger er vigtige, da det ofte giver en god snak om egne oplevelser fra en skoletid, som ligger langt tilbage, men hvorfra sangene er kendte. Derefter fælles kaffebord, hvor snakken kan fortsætte.

Onsdag eftermiddag kommer frivillige og åbner deres “ lille butik”. Der er livlig aktivitet og handlen drøftes ivrigt. Her kan købes alt fra toiletartikler, lakrids, vin og chokolade o.m.a. Hvis der er andre ønsker, kan der bestilles til kommende uge.
Beboerne får et lod hver gang de handler i butikken, og en gang om måneden trækkes en vinder. Vinderen får en buket blomster, som er sponsoreret af Hovmøllers blomster.
Efter handlen er der fælles kaffebord, hvor snakken går.

Torsdag - den 3. i måneden kommer vores præst, og afholder gudstjeneste.
Igen fælles kaffebord efterfølgende.

Torsdag er også den dag, en gang i måneden, vi får besøg af en bibliotekar, som læser fra litteraturen. Det kan være digte, afsnit fra bøger, alt sammen noget beboerne har haft ønske om, eller bibliotekaren har fundet godt.
Her kan snakken fortsætte igen til vores fælles kaffebord.

Sidste fredag i måneden afholder vores kok, Benny, fredagsbar i havestuen. Det er en eftertragtet eftermiddag, hvor der serveres alt hvad hjertet begærer. Måske Irish Coffee, Baileys, drinks, shots, øl, vin, chips og selvfølgelig kaffe🥂🍹🍿.
Det er en rigtig hyggelig eftermiddag hvor alle, som har mulighed for det, deltager og snakken går lystigt.

Herudover har vi rigtig mange andre frivillige, som har deres gang i huset. Vi har hønsepassere i weekends, chauffører til køreture, måltidsværter som støtter op ved aftensmåltider med hygge og samvær, o.m.a. Også vores hjemmeside opdateres af vores frivillige Elsebeth og Michael Hummelgaard.
Det giver altid glæde, når der kommer frivillige i huset, så går snakken livlig.

STOR TAK til alle.

Mange hilsner fra Lisbeth