COVID-19

Information vedr. Covid-19

Den 5. januar 2021


Kære pårørende og beboere


Vi kan med glæde meddele, at vi nu har fået en dato på, hvornår første runde af vaccinationen mod COVID-19 tilbydes beboerne på Skive Friplejehjem. Den første af i alt to vacciner vil blive tilbudt og givet til alle beboere på de enkelte plejecentre, som giver samtykke hertil, på fredag d. 8. januar. Vi kender endnu ikke datoen for anden vaccinationsrunde.

 

På Skive Friplejehjem vil det være en praktiserende læge fra Højslev, der står for vaccinationen. Personalet på plejehjemmene vil ligeledes være behjælpelige i situationen.

 

Vi vil sikre, at beboerne guides under selve vaccinationen, og at de vil blive observeret efter vaccinationen, som det er anbefalet.

 

Beboerne skal ved fremmøde til vaccination bære mundbind eller visir og beholde det på under hele vaccinationsforløbet. Det kan ligeledes være en god idé, at beboeren har en kortærmet bluse på og eventuelt en løs trøje over, så det er let for lægen at komme til at vaccinere.

 

Vi glæder os over, at vi snart kan gå i gang med at vaccinere mod COVID-19, da det uden tvivl vil betyde en øget livskvalitet og tryghed for jer beboere og jeres pårørende på sigt. Vi ser frem til en tid med færre restriktioner for besøg på vores plejecentre og flere sociale aktiviteter. Vaccinen er et vigtigt skridt henimod dette. Indtil vi er i mål, må vi dog fortsat væbne os med tålmodighed og følge myndighedernes retningslinjer for smitteforebyggelse.

 

Tak for jeres forståelse og for at I hjælper med til at passe på jer selv og hinanden. Eventuelle spørgsmål kan rettes til undertegnede.

 

De bedste hilsner

 

Lone Sandahl

Leder

Gældende restriktioner fra Styrelsen for patientsikkerhed:


  1. Hver beboer kan kun få besøg af én person og alle regler om mundbind, håndhygiejne og afstand skal overholdes.
  2. Derudover kan hver beboer vælge 2 andre nære pårørende, som kan komme på besøg. Kommer der to ad gangen, skal det meldes til personalet, og så informerer personalet om retningslinjerne. Kommer der to på besøg skal det foregå i Plejehjemmets havestue.
  3. Ved evt. kritisk sygdom aftales det med lederen hvordan vi gør.
  4. Man kan frit mødes med andre på udearealerne, dog er det vigtigt at holde afstand.
  5. Beboerne kan som tidligere forlade plejehjemmet, hvis de hentes af pårørende.