Aktiviteter

Aktiviteter på Skive Friplejehjem

På Skive Friplejehjem er der et stort udbud af aktiviteter, som alle, der har lyst, kan deltage i.

Vi er gode til at være spontane og få beboerne med i hverdagsaktiviteter, alt efter deres egne ønsker. I køkkenet kan det være f.eks. være bagning og syltning.

Borddækning, indkøb, vasketøj med mere hjælper de beboere med, som ønsker det.

For os er det vigtigt at skabe et meningsfyldt liv og inddrage beboerne i aktiviteterne.

Nogle gange får vi besøg af børn fra den lokale børnehave, der sammen med beboerne klipper og klistrer til Jul og Påske.

Børn fra Friskolen i Skive går Luciaoptog i december måned.

Gymnastik

Hver onsdag er der stolegymnastik og leg på programmet, så sveden springer på panden. Vi får rørt alle led og muskler – især lattermusklerne.

Musikterapi

Et par gange om måneden kommer vores musikterapeut Poul Ilsøe på besøg. Musikterapi er et fantastisk værktøj til at genskabe nogle af de tabte funktioner særligt hos demente. Vi bruger også sang og musik i den daglige pleje.

Bankospil

Den første mandag i måneden er der bankospil til stor glæde for alle. Det er nogle af plejehjemmets frivillige, som afholder bankospillet, og der er rigtig mange flotte præmier. Det er en aften, alle glæder sig til, og det er altid en stor succes.

Gåture, cykelture eller tur i rickshaw

På alle hverdage tilbydes gåture, cykelture eller en tur i vores rickshaw i den fantastiske natur omkring plejehjemmet. Vores frivillige kører også gerne længere ture til byen, skoven eller fjorden.

Sang

Hver anden tirsdag kommer Kirsten og spiller og synger med os i pejsestuen. Kirsten fortæller om de udvalgte sange. Disse fortællinger er vigtige, da de ofte udløser en god snak om egne oplevelser fra en barndom, der ligger mange år tilbage. Derefter har vi fælles kaffebord, hvor snakken kan fortsætte.

Den ”lille butik”

Onsdag eftermiddag åbner to af plejehjemmets frivillige den ”lille butik”. Her kan du købe toiletartikler, vin, slik og chokolade med mere. Har du særlige ønsker, bestilles det hjem til næste onsdag.

Gudstjeneste

Den tredje torsdag i måneden afholder vores præst gudstjeneste. Efterfølgende er der fælles kaffebord.

Højtlæsning

En torsdag om måneden får vi besøg af en bibliotekar, som læser op for os. Det kan være digte, noveller eller uddrag af romaner, som bibliotekaren har valgt, eller som én af beboerne har foreslået.

 

Snakken fortsætter gerne efterfølgende ved det fælles kaffebord.

Fredagsbar

En fredag i hver måned holder vores kok Benny fredagsbar i havestuen. Det er et populært arrangement, hvor der serveres alt, hvad hjertet kan begære af drinks, shots, øl, vin, kaffe, chips osv.

Ud i det blå

Plejehjemmet har en bus, som bruges flittigt til ture ud i det blå eller til shopping, bowling eller lignende i Skive.

Strikkeklub

I huset kommer frivillige i strikkeklubben to gange om ugen, og der er mulighed for at købe kaffe med kage til 20 kr. per person.  

Andre aktiviteter

Rigtig mange frivillige kommer jævnligt i huset. Vi har hønsepassere i weekenden, chauffører til køreture, måltidsværter, som støtter op ved aftensmåltidet med hygge og samvær.